Asset 1

Alueinfo

Somero – keskellä kaikkea, keskellä ei mitään.

Näin kuvaillaan Someron sijaintia kaupungin omilla sivuilla. Se pitääkin hyvin paikkansa, kuten kartasta näet, sillä Somerolta on lähes yhtä pitkä matka niin Helsinkiin, Turkuun, kuin Tampereellekin. Keskeisestä lokaatiosta huolimatta pääset nauttimaan luonnon aistikkaista antimista. Rauhallisen maalaiskaupungin kupeesta löytyy jopa kolme kansallispuistoa, suosittuja luontokohteita, laakeita järviä, sekä upeita elämyksiä.

Asset 1

Pihapiiri

Seeterin kauniista ja turvallisesta pihapiiristä, sekä mökkien lähimaastosta löytyy useita aktiviteetteja pidempiaikaisenkin mökkilomalaisen ajanvietoksi. Täällä on loistavat kalastusmahdollisuudet, oma ulkoilureitti, leikkitarha ja yhteinen uimaranta sekä talvisin upea jäärata ja pulkkamäki.

seeterin upea seeterisport lenkkipolku somerolla

Seeterisport

Seeterin kauniissa ja vaihtelevassa lähimaastossa kulkee myös kartanon oma ulkoilureitti Seeterisport. Reitti vaihtelee mutkikkaasta metsäpolusta perinteiseen pelto- ja järvimaisemaan, reitin korkeimman kohdan noustessa komealle Jyrkinharjulle. Seeterisport sopii osittain myös lastenvaunuilla kuljettavaksi ja on käytössä lumisinakin aikoina. Innokkaimmat vierailijat pakkaavat mukaan omat polkupyöränsä ja hyödyntävät näin alueen loistavat pyöräilymahdollisuudet.

seeterin leikkitarha kuva koripallosta ja koripallokorista

Leikkitarha

Seeterin kartanon pihapiirissä on lapsille leikkitarha, jossa keinut, hiekkaleluja, trampoliini, leikkimökki ja nurmella voi potkia palloa maaliin. Talvikelien salliessa rinnepellolla on mukava pulkkamäki – liukureita sekä pulkkia lainattavissa.
Mökeiltä on mukava ja helppo kulku leikkitarhalle, vaikkapa Seeterisport-reittiä pitkin hieman etäämmällä sijaitsevilta Kivitasku (429) ja Satakieli (430) -mökeiltä.

seeterin jäärata järven jäällä somerolla

Jääväylä

Seeterin yhteisrannassa on luistelumahdollisuus säiden salliessa ja jääväylä Someron keskustaan (8km) asti. Hiihtolatu jääväylän yhteydessä. Kauniit talvikelit houkuttelevat ulkoilemaan joko luistellen, potkukelkalla, kävellen tai suksilla. Potkukelkkoja lainattavissa.

Seeterin mökkien yhteinen ranta Hirsjärven rannalla

Yhteisranta

Mökki-asiakkaidemme käytössä on lapsiystävällinen yhteisranta, matalahkossa, pienillekin uimareille soveltuvassa, rannassa on tilaa oleiluun ja hiekkaleikkeihin. Auringonlaskua voi ihastella aurinkovuoteilla tai laiturilla, päivälläkin ranta-alue on melko aurinkoinen. Soutuveneitä  on vapaasti käytettävissä. Talvi-aikoina, jäätilanteen salliessa, yhteisrannassa on luistelumahdollisuus ja kulku jääväylälle.

seeterin kartanon kalastus mahdollisuudet kuva ongesta ja auringon laskusta

Kalastus

Kalaisassa Hirsjärvessä on oivat mahdollisuudet verkko- ja viehekalastukseen. Kuha, hauki, ahven ovat tyypillisiä saaliskaloja. Seeteristä voi kysyä lainaksi katiskan.
Kalastonhoitomaksun voi hankkia Eräluvat -kaupasta tai tiedustella Seeteristä, samoin verkkomerkkejä. Mato-ongella kalastamiseen ei tarvita lupia. Kuhakannan rauhoituksen aikana keväällä, on verkkokalastusta rajoitettu.

somerolla voit myös polkupyöräillä. Seeteristä löytyy jopoja

Pyöräily

Seeteristä pääsee sujuvasti liikkeelle polkupyörällä; kestopäällysteelle suoraan Seeterin alueelta, muutaman sadan metrin etäisyydeltä rauhallisemmille sorateille. Reittejä on runsaasti.

Muita seudun nähtävyyksiä

Somerniemen kesätori

5 km Seeteristä

Somero – Helsinki maantien varrella Somerniemellä sijaitsee Suomen suurin kesätori. Somerniemen kesätori on toiminut yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1987. Tori on auki löytöjä etsiville vierailijoilleen joka lauantai toukokuun lopulta syyskuun alkuun.

Tori avoinna:

Lauantaisin klo. 8 – 13
(toukokuu – syyskuu)

somerniemen kesatori

Ä myrin maasto

6 km Seeteristä

Ämyrin tanssilavan tuntumasta (Salkolantie 77) voi ponkaista purupintaiselle polulle lenkkeilemään. Alueella runsaasti metsäisiä polkuja vaihtelevassa maastossa, jyrkkiä mäkiä alueella riittää! Metsästä löytyy myös hyvät sienimaastot. Talvella, lumitilanteen salliessa, alueelta löytyy hoidettuja hiihtolatuja ja myös valaistu reitti.

Hämeen härkätie

8 km Seeteristä

”Tulin pitkin Turun tietä, hämäläisten härkätietä…”

Hämeen härkätie on tunnettu matkailukohde, jonka varrelle osuu useita linnoja, kirkkoja, museoita ja kartanoita, Seeterin ollessa yksi niistä. Turusta Hämeenlinnaan johtavaa tietä on aikanaan taitettu hevosilla ja jalan ja nykyään mutkittelevasta maalaistiestä nauttii moni autoilija, motoristi, pyöräilijä ja vaeltaja.

seeterin poikki kulkee myös hämeen härkätie

Hiidenlinna

12 km Seeteristä

Sisumetsän seikkailupuisto ja Hiidenlinna.

Hiidenlinna, Suomen ainoa 1900-luvulla rakennettu kivilinna, ja tämän ainutlaatuisesta Kalevala-henkisestä ympäristöstä löytyvä Sisumetsän seikkailupuisto kätkevät sisälleen useita elämyksiä. Seikkailupuiston radat ovat rakennettu kaikenikäisten iloksi ja 15 metrinen jättiläinen vartioi alueen asiakkaiden ja henkilökunnan toimintaa.

Metsäkoivula

13 km Seeteristä

Metsäkoivulan polku on noin neljän kilometrin pituinen luontopolku Somerolla, Hämeen Härkätien tuntumassa. Someron kaupungin mailla sijaitsevan reitin ovat rakentaneet ahkerat yksityishenkilöt. Metsäkoivulan polku kulkee perinteiseen somerolaisluontoon verrattuna poikkeuksellisissa maisemissa.

metsäkoivula somero luontopolut

Iso-Valkee

17 km Seeteristä

Iso-Valkeen järvi lähiympäristöineen on mitä otollisin retkikohde luontoharrastajille, kesäretkeilijöille, lintubongareille, lapsiperheille. Iso-Valkeen kangasmetsät tarjoavat kesä- ja syksyaikaan runsain mitoin noukittavaa niin sienien kuin marjojenkin kerääjille.

Someron Iso-valkeella sijaitseva kota ja tulentekopaikka

Häntälän notkot

19 km Seeteristä

Skotlannin nummien mystisyys on myös kotimaassamme havaittavissa Häntälän notkojen henkeäsalpaavissa maisemissa. Merkitty luontopolku kulkee kauneissa notkoissa, joiden pohjalla virtaavista puroista muodostuu lopulta Salonjoki. Kesäaikaan, korean kukkaloiston kattamilla niityillä voit tavata myös harvinaisen pikkuapollon.

häntälän notkot

Kansallispuistot

Lähettyvillä sijaitsee kolme toistaan kauniinmpaa kansallispuistoa, joiden maaston erilaisuus jaksaa hämmästyttää kokeneempaakin kävijää. Someron rajamailla sijaitsevassa Liesjärven kansallispuistossa pääset ihailemaan ainutlaatuisia harju- ja järvimaisemia, kun taas läheltä löytyvän Torronsuon kansallispuistossa koet pitkospuiden siivittamänä Torron karun suoluonnon. Lyhyen matkan päässä sijaitsevasta Teijon kansallispuistosta löydät suo- ja järviluonnon lisäksi kauniin merimaiseman.

25 km Seeteristä

20 km Seeteristä

65 km Seeteristä

lähistöltä löytyy myös useita kansallispuistoja joista torronsuo on niistä yksi